PASCALI SEMERDJIAN ARQUITETOS

5511 2369 2716 info@psarquitetos.com português
X

FJC APARTMENT

2017

Living in Rio de Janeiro, this family needed a home to stay only a few days a week in the city of São Paulo. Therefore, simple technical and conception solutions were the guide for the design.

The Living Room was expanded by removing walls and doors separating the existing balcony. In order to reinforce the perception of amplitude, the side wall was covered with exposed brick cladding. Two long wooden shelves store equipment and daily use objects.

A sliding panel of Freijó wood hides a compact seldom used kitchen. Vertical open elements of brass give it some transparency and communication to the living room. When internally lit, the kitchen block is clearly the highlight feature in the interior design.

Predominantly Brazilian furniture was carefully selected along with the clients.